Timpul

A fost [ e mort saracu’ ] un nene, Einstein pe numele sau, care a demonstrat ca timpul este de fapt variabil. Ba’, mare om! Io stiu ca vi se increteste creierul doar daca va ganditi cum vine asta, da’ va fac eu demonstratia amu ni!

Sa presupunem ca e vineri. E dimineata, e urat, etc., irelevant. Din pacate [ futu-i si sa nu-njuri ], e ora 8.15 si iti suna ceasul, ca cica “grofii” te platesc numai daca mergi la claca, de acasa nu se poate. No, mai tragi mata de coada pana la si 20, dupa care obligat-fortat te ridici din pat. Aduni patul, manci ceva, faci un dus, iti sufli mucii, shimbi ciorapii, numa’ daca vrei si chilotii, dupa care, plin de elan NU, pleci spre plantatie.

Ai ajuns. Te minunezi cum dracu’ de-i parcarea firmei plina vinerea la ora 9. No, atata bai sa fie, tot te-nghesui tu pe undeva. Asa in sictir, te uiti pe bord sa vezi cate grade sunt afara. Sunt 22, da’ nu asta-i important. Important e ca remarci faptul ca ceasul de la masina a luat-o cu o ora inainte si arata 10.00. Ce cretini si francezii astia, nici ceasurile nu le merg bine la masini! Totusi, ceva este ciudat: si ceasul de pe mana tot ora 10 o arata!

Ba da-o-n pizda masii! Ba Albert, unde e ma ora mea?

0 comments:

Trimiteți un comentariu