Turism spectaculos, made in Romania

Vorbe goale! Asta caracterizeaza turismul din Romania, ala rahitic si gaunos care ne-a mai ramas. La Minister, avem o sleahta de paltonari care se plimba prin tara promitand bai “galvanice” in Bucuresti si Soelden-uri la tot pasul in batranii nostrii Carpati. Le promit doar, pentru cine are rabdare sa-i asculte, ca altceva ce? A vazut cineva vreo miscare? De initiative din astea “orale” avem deja capul mare, ca patratos era oricum, chestie ereditara, strans legata de nationalitate! 

In locurile unde oamenii au fost mai norocosi si ii bate muntele prieteneste peste spate , jecmaneala si nesimtirea sunt o stare de fapt. Astea nu sunt vorbe gratuite! Am fost la Arieseni la sfarsitul asta de saptamana; prietenii stiu de ce, ma gadila acceleratia cand stiu ca e zapada de schiat prin zona. Acolo, intr-adevar, localnicii au inteles ca in ritmul de un gater la doua case, padurea n-are cum sa tina o vesnicie, si s-au apucat sa faca pensiuni, cele mai multe oferind conditii chiar foarte bune, la preturi rezonabile. Problema e alta! In zona exista o singura partie! Nu ma luati la palme, stiu ca-s doua instalatii, dar dambul ala mic din stanga e o prosteala, nu partie, cel putin dupa standardele mele. Si uite-asa dai 5 lei, 5, adica peste 1 euro,  pentru o coborare de 750 de metri. O fi, da-i naibii, ca nu ma duc la schi ca sa ma zgarcesc la bani! Dar atunci domnule proprietar de teleski Todea, baga naibii ratracul pe partie, nu-l tine pe post de exponata, ca nu ne impresioneaza simpla lui prezenta! Cum dracu sa nu fi frustrat  cand nu te poti duce sa te pisi ca intri in zapada pan’ la brau, dar de schiat, schiezi printre pietre?! Opreste mah instalatia, baga scula si ada neaua pe partie, ca nu pierzi averea lui mata in juma de ora cat dureaza toata operatiunea!

Vedeti, asta-i problema, omu’ n-are concurenta si atunci i se pisca! Ce conteaza milioanele tale date pe echipament, el sa traiasca! Pacat ca la 150 de metri mai incolo, s-a si defrisat deja de vreo 3 ani, si mai sunt planificate doua partii, numai ca nu iese imparteala cu terenul… intelegeti voi?

0 comments:

Trimiteți un comentariu