Aventuri cu masina reloaded - ITP

Constati uimit ca mai este o zi pana pleci in Croatia si ca taman peste doua zile iti expira ITP-ul ( Inspectia Tehnica Periodica ), deci in cazul in care te intreaba Politia prin strainatate daca ti-e in regula masina ai mierlit-o!
Sarind peste amanunte de genul: trimis din alta localitate cartea de identitate a masinii ca deh, nu esti proprietar, etc... te duci frumos, CU PILE, la Dacia Service, ca nah, ai un Reanult Clio si sa se simta la el acasa nu? Esti pregatit sufleteste sa bei o cafea o ora pana iti umbla la masina, ca n-are ce dura mai mult ca doar e noua nu?
Sa fim seriosi! Dupa ce ai baut totusi timp de o ora cafeaua, ti se spune ca nu poti sa-ti faci ITP, din cauza ca in cartea de identitate a masinii apar niste mentiuni care nu sunt prezente si in baza de date online a RAR-ului. Ti se spune, de asemenea, ca tot ce poti sa faci e sa astepti sa vezi daca la RAR se va opera modificarea sus amintita in urma faxului trimis. Teoretic, dureaza 24 de ore, practic, stai la mila alora! De aflat aflii numai daca suni si intrebi la vreun service, dar ti se spune sa nu speri prea tare ca va dura numai 24 de ore!
Normal, explici ca tu maine pleci, si incepi sa te agiti, sa dai telefoane!
Dupa 6 ore de nervi, stres si telefoane, iti vine ideea "geniala" sa mergi la un alt service sa vezi daca ai noroc! Normal, aia n-au nici o treaba iti fac verificarea, iti zic ca ti-ar fi facut-o oricum, si intre timp si modificarea a fost operata online! Te mai loveste si o chestie din asta: "pai dincolo probabil... nu avea chef sau astepta ceva"!
Poftim? Pai nene, de dat dau ca ma grabesc, dar nici la chelner nu dai decat la sfarsit nu?!
Altii umbla cu masini furate, cu masini de 1000 de ani la care le lipsesc stopuri, usi, geamuri, etc, si tu care vrei un rahat de stampila ca sa fi in regula cu o masina NOUA, esti pus pe drumuri! Ce mizerie, totul e pe dos in tara asta!
Cacat de servicii Dacia-Renault!

0 comments:

Trimiteți un comentariu